Článek
Jste fanoušci smažených jídel, ale přece jen se snažíte o zdravější životní styl? Popřemýšlejte, zda si domů pořídit horkovzdušnou fritézu. Její obsluha je snadná a receptů nespočet.
Postup
01.
Mandle rozmixujte najemno a v míse smíchejte s černým a bílým sezamem. Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a dlaní (částí pod palcem) lehce naklepejte.
02.
V míse vidličkou prošlehejte bílý jogurt, vejce a koření. Kousky masa v této směsi namáčejte, trochu oklepejte, aby přebytečná tekutina stekla, a poté vložte do mísy s mandlemi a sezamem. Obalte a položte na plech vyložený pečicím papírem. Obalené řízečky pečte v troubě vyhřáté na 200 °C (horkovzduch) 20 minut.
03.
Zatímco se maso peče, připravte salát. Listový salát vložte do větší mísy. Grep oloupejte a dílky zbavte hořkých bílých slupek. Okurku nakrájejte na slabá kolečka a spolu s grepem rozprostřete na salát.
04.
Prošlehejte ingredience na zálivku, přelijte salát a promíchejte. Salát naservírujte na talíře a rozprostřete na něj řízečky. Ihned podávejte.
Můžete je podávat také třeba s bramborovou kaší nebo lehkým bramborovým salátem bez majonézy.
Osvěžte svůj jídelníček i dalšími skvělými saláty. Vyzkoušejte osvědčený recept na delikátní salát Caesar anebo salát s grilovanou zeleninou.