Článek
Postup
01.
Ideální je začít krájením zeleniny. Rajčata rozkrojte na měsíčky, lžičkou z nich odstraňte semínka a dužinu nakrájejte na malé kousíčky (asi 1 cm). Nechte okapat papričky jalapeños a nakrájejte je na stejně velké kostičky (doporučujeme odstranit semínka, protože vám jinak upadnou ústa). Nakrájejte nahrubo i cibuli, všechnu zeleninu dejte do mísy, zakapejte citronovou šťávou, osolte a promíchejte.
02.
Před sebe položte jednu tortillu (při nákupu je lepší sáhnout úplně dospodu, kde najdete čerstvější výrobky a nově doplněné, ty se nebudou lámat. Jde o to, aby byla čerstvá a nelámala se. Do poloviny tortillu zasypte strouhaným eidamem. Přes něj pak rozprostřete připravenou zeleninovou směs, kousky grilovaného kuřecího masa a strouhaný sýr cheddar. Tortillu v polovině přeložte – jakoby jí celou navršenou směs přiklopte – a rozehřejte si pánev na středním plameni, lehce potřenou máslem.
03.
Quesadillu položte na pánev a opečte po dvou minutách z obou stran.
Tip: Servírujte quesadillu pokrájenou na 5 stejně velkých kousků s guacamole, zakysanou smetanou, ledovým salátem nebo rajčatovou salsou. Zeleninovou směs můžete případně dochutit koriandrem nebo přidat kousky slaniny.
Jak vyrobit rajčatovou salsu či quacamole se mrkněte na naše další recepty.