Hlavní obsah
3,5
(11)
Foto: Archiv

Foto: Archiv

Klasika jménem kuře na paprice je oblíbená v nejedné české rodině. Jestli máte omáčku rádi více do sladka, můžete ji podobně jako rajskou dochutit trochou strouhaného perníku.

15 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce másla
  • 4 ks bobkového listu
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 kuličky celého černého pepře
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 500 ml drůbežího vývaru
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 125 ml smetany ke šlehání
Článek

Postup:

01.

Kuřecí prsa osolte, vložte do mísy, zakápněte olivovým olejem a vložte do lednice.

02.

Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte na másle dozlatova. Přidejte bobkový list, nové koření, pepř i červenou papriku a nechte krátce pustit barvu a vůni. Zalijte vývarem a vařte na mírném ohni 40 minut. Troubu předehřejte na 160 °C. Hladkou mouku na pánvi orestujte do zlatohněda a nechte vychladnout. Za stálého míchání přidejte mouku do vývaru a vařte 15 minut. Omáčku sceďte, přilijte smetanu a sůl a nechte ještě pět minut provařit.

03.

Na rozpálené pánvi zprudka opečte kuřecí prsa dozlatova – cca tři minuty z každé strany. Pak je vložte do ohnivzdorné nádoby a deset minut dopečte v troubě. Podávejte s omáčkou a s rýží nebo těstovinami.

Jak děláte kuře na paprice vy?

Související témata:

Načítám