Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa rozdělte na dva plátky, z obou stran osolte, opepřete, posypejte oreganem a dozlatova opečte na rozpáleném másle spolu s trochou oleje z rajčat. Vyndejte z pánve.
02.
Podle potřeby přidejte ještě trochu oleje a na výpeku nechte zesklovatět na měsíčky pokrájenou cibuli. Přidejte nasekaný česnek a proužky sušených rajčat, ještě pár vteřin restujte, aby se česnek rozvoněl, ale nespálil, a zalijte vínem.
03.
Přiveďte k varu, osolte, vmíchejte smetanu, hořčici a trošku vody, do pánve vraťte maso a pod poklicí duste asi 15–20 minut doměkka. Vmíchejte rozmrazený špenát, nadrobený sýr a pořádnou dávku čerstvě mletého pepře.
04.
Podávejte se zbytkem vychlazeného vína a těstovinami, rýží, šťouchanými bramborami nebo jen listovým salátem a čerstvou bagetou.
Tip: Místo sušených rajčat dejte do omáčky hrst vlašských ořechů.
Ještě jednodušší je uvařit kuře rovnou i s přílohou: zkuste tohle kořeněné kuře s červenou čočkou, pečené kuře s bramborami a slaninou nebo kuře s kukuřičnou rýží.