Článek
Postup
01.
Kuře z obou stran osolte, opepřete a nechte zprudka ve velkém hrnci na troše oleje zatáhnout. Maso vyndejte a v případně potřeby do hrnce přidejte olej.
02.
Na výpeku nechte zesklovatět cibuli, přidejte nasekanou chilli papričku, česnek a všechno koření. Zamíchejte a přidejte rozinky, semínka, oříšky, džus a pasírovaná rajčata a do hrnce vraťte maso. Můžete ještě lehce přisolit. Pod pokličkou duste 40 až 50 minut doměkka.
03.
Když je maso dokonale měkké, opět ho vyndejte. V omáčce nechte rozpustit čokoládu a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Maso natrhejte dvěma vidličkami na vlákna.
04.
Podávejte s rýží nebo tortillami a doplňte skrojkem limety, čerstvým koriandrem a sekanou cibulkou.
Tip
Netrapte se, pokud nemáte všechno koření, v Mexiku se vaří tolik druhů mole, že stejně nelze označit jedno jediné za to pravé. Stejně tak můžete místo mandlí, buráků a sezamu použít jen arašídové máslo, to ale vmíchejte až na konci.
Trhané maso je skvělé nejen s omáčkou, ale i v burgerech, sendvičích nebo tortillách. Ze stehen připravíte dokonale šťavnaté trhané kuřecí i bez omáčky a vepřová plec je zase nejlepší na s burgery s trhaným vepřovým masem.