Hlavní obsah
4,0
(3)
Foto: Mia Mirrelli

Foto: Mia Mirrelli

Také si kuřecí prsa vychutnáte, jen pokud jsou krásně měkká, propečená, ale přitom stále dokonale šťavnatá? Pak zkuste ideální kombinaci na gril, do pekáčku nebo i na pánev.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 10 lžic meruňkové marmelády
  • 4 lžíce kečupu
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 3 stroužky česneku
  • 1 špetka chilli
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Olej a džem dobře promíchejte. Můžete doplnit i pokrájené kousky čerstvých meruněk. Přidejte kečup, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl, pepř a nakonec i chilli. Do marinády ponořte kuřecí prsa a nechte v lednici ideálně přes noc (pokud to nejde, nedá se nic dělat, i tak si pochutnáte).

02.

Den poté můžete prsa upéct v troubě, nebo je připravit třeba na grilovací pánvi. Při opékání je ještě potírejte marinádou a nechte ji na povrchu mírně zkaramelizovat. jako příloha se hodí salát, pečené brambory nebo třeba jen čerstvé pečivo.

Jak si vyrobit vlastní meruňkový džem se podívejte v našem dalším receptu.

Související témata:

Načítám