Článek
Postup
01.
Do očištěných kuřecích prsou vyřízněte malou kapsu, do které vložte špalíček másla (ten můžete i předem zamrazit). Z BBQ balzamikového krému, 2 lžice olivového oleje, lžíci bylinek a soli vymíchejte marinádu, ve které nechte kuře marinovat minimálně dvě hodiny, ale klidně přes noc.
02.
Maso poté vyjměte z marinády, lehce osušte, z jedné strany pomoučněte, namočte v rozšlehaných vejcích a vložte do rozdrcených kukuřičných lupínků. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut dozlatova.
03.
Mezitím si nakrájejte dýni na dvoucentimetrové kostky a opečte ji na olivovém oleji do změknutí. Před koncem přidejte na nudličky nakrájené chorizo, lžíci bylinek, osolte a zakápněte lžící medu. Zakysanou smetanu lehce osolte a podávejte ke kuřeti s dýní.
Pečenou dýni si můžete také snadno připravit s bramborem a zakysanou smetanou.