Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa osolte, opepřete a okořeňte provensálskými bylinkami. Pak maso zprudka z obou stran orestujte na lžičce másla tak, aby se zatáhlo jen na povrchu, a dejte ho stranou na talíř.
02.
Nyní do pánve přidejte lžíci olivového oleje a osmažte na něm na měsíčky nakrájenou cibuli. Asi po minutě přidejte na plátky rozkrájený česnek. Až začne česnek lehce zlátnout, vložte na kostičky pokrájenou cuketu, lilek a papriku. Rychle opečte, sundejte ze sporáku a přidejte nakrájená rajčata, čerstvý tymián, rozmarýn, sůl a pepř a vše promíchejte.
03.
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
04.
Opečené maso položte na připravenou zeleninu, přidejte zbylý olivový olej (1–2 lžíce) a dejte péct na cca 20 minut.
05.
Podávejte například s rýží nebo vařenými bramborami. Pokud hubnete, přílohu vynechte. Ratatouille v kuřecí šťávě vás uspokojí svou plnou chutí i vůní.
Jídla z jednoho hrnce či jednoho pekáčku šetří čas, nádobí i práci. O prázdninách ideální. Zkuste špagety z jednoho hrnce s kuřetem a omáčkou, paprikáš krumpli z jednoho hrnce anebo valašský kontrabáš z jednoho pekáčku.