Článek
Postup
01.
Nejdřív připravte maso. Kuřecí prsa osolte, zprudka opečte na troše oleje a společně s tymiánem a mletou paprikou vložte do potravinářské fólie vhodné na pečení. Přesuňte do trouby a pečte při 68 °C asi 40 minut. Poté maso vyndejte.
02.
Mezitím připravte paprikovou pěnu (espumu). Nakrájejte cibuli a opečte ji na oleji. Přidejte červené nakrájené papriky. Opečte, zalijte kuřecím vývarem a vařte doměkka.
03.
Přidejte smetanu, dochuťte solí, omáčku rozmixujte a přilijte rozpuštěné máslo. Proceďte a před podáváním ji dejte do láhve na šlehačku neboli espumy a pomocí bombičky našlehejte. Červenou papriku nakrájejte na drobné kostičky, opečte na zbývajícím oleji a použijte na ozdobu při podávání.
04.
Na domácí bylinkové těstoviny smíchejte hladkou mouku, trochu soli, vejce, olej a přidejte tolik vody, abyste vytvořili hladké těsto jako na kapání. Nakonec přidejte nasekanou petržel. Těsto přes cedník kapejte do vroucí vody a vařte cca pět minut.
05.
Těstoviny nechte okapat v cedníku a podávejte s kuřecím prsem a omáčkou nastříkanou na pokrm ze šlehačkové láhve. Ozdobte kostičkami opečené papriky.
Tip
Víte, co je to „espuma“? Speciální pěna, která se vyrábí v šlehačkové láhvi. Někdy se tak říká i samotné láhvi, v níž se pěna vyrábí.
Pokud jsou cizokrajné kuchyně a trochu náročnější vaření váš šálek kávy, pak si nenechte ujít festival Foodparade, který se koná poslední prázdninový víkend, tedy 31. 8. až 1. 9., v pražském Trojském zámku. Další recepty, které na festivalu můžete ochutnat, najdete zde.