Hlavní obsah
3,7
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Už jste zkoušeli kuřecí prsa naplnit nebo obalit slaninou? Že ne? Připravte si je po franzouzsku s hruškami a  výsledek předčí všechna vaše očekávání.

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na kapsy
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 snítka listové petržele
  • 8 plátků prosciutta
  • 1 ks hrušek
  • 100 g sýru Brie
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvé bazalky
Příloha
  • 2 ks brambor
  • 1 hrst cherry rajčat
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 ks červené cibule
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Prsa očistěte a v každém vyřízněte kapsu. Naplňte ji vždy kouskem sýru a hrušky.

02.

Bylinky nasekejte najemno a každé naplněné prso v nich důkladně obalte. Osolte, opepřete, a jednotlivě zabalte do prosciutta.

03.

Prsa po třech minutách z obou stran opékejte na rozpálené pánvi a poté je nechte ještě 10 minut dojít v troubě při 180 stupních Celsia.

04.

Mezitím připravte zeleninovou přílohu. Brambory oloupejte, nakrájejte na kostičky a zhruba 10 minut vařte. Poté je sceďte a vložte do pánve s nakrájeným celerem, cibulí a celými cherry rajčátky. Zeleninu prohřejte a podávejte.

Jak jinak ještě připravit kuřecí prsa? Zkuste cibulové kuře se sýrem.

Související témata:

Načítám