Článek
Postup
01.
Kuřecí maso nakrájejte příčným řezem na medailonky asi 7 mm silné. Osolte, opepřete a posypte trochou citronové kůry.
02.
V pánvi rozehřejte 1 lžíci másla, přidejte trochu oleje a plátky masa na rozpáleném tuku z obou stran opečte dozlatova. Podle potřeby přidejte druhou lžíci másla.
03.
Mezitím připravte salsu verde. Do sekáčku nebo mixeru dejte směs různých bylin – chybět by neměla saturejka, tymián, trocha šalvěje, plocholisté petržele, máty a malý kousek rozmarýnu, toho ale stačí opravdu jen kousek. Přidejte od soli propláchnuté kapary, pokrájenou šalotku, rozmáčknutý česnek, citronovou kůru a šťávu a olivový olej. Rozmixujte na kaši. Hotová omáčka není úplně hladká, jsou v ní patrné kousky bylinek.
04.
Když je maso opečené, sundejte ho z pánve. Do té vlijte trochu bílého vína. Alkohol se prakticky ihned odpaří, vy ale ode dna jednoduše odvaříte všechny výpečky a vzniklá šťáva dostane pořádný šmrnc.
05.
Maso podávejte přelité salsou verde a šťávou z pánve, jako příloha se hodí brambory.
Nebo zkuste místo bylinkové salsy paprikovou či ořechovou.