Článek
Postup
01.
Do pekáče nebo zapékací mísy vylijte konzervu sekaných rajčat (případně rajčatovou passatu), osolte, opepřete a posypte oreganem. Pečením se později vytvoří chutná omáčka.
02.
Kuřecí prsa z obou stran osolte, opepřete a okořeňte troškou sladké papriky. Na másle kuřecí maso zprudka opečte z obou stran, aby uvnitř zůstalo syrové. Takto připravené ho položte do rajčat.
03.
V misce smíchejte tři lžíce zakysané smetany s nadrceným stroužkem česneku, špetkou soli a čerstvě namletým pepřem.
04.
V jiné misce smíchejte nastrouhaný parmazán se strouhankou.
05.
Nyní na maso nandejte zakysanou smetanu - na každé prso přibližně jednu lžíci. A povrch posypte strouhankou s parmazánem.
06.
Pekáč nebo zapékací mísu s takto připraveným masem a rajčatovou směsí dejte péct do předehřáté trouby na 190 stupňů asi na 30 minut. Na povrchu kuřecích prsou se vytvoří lahodná sýrová krustička.
07.
Podávejte s bramborovou přílohou nebo těstovinami. Hotový pokrm můžete dozdobit lístky čerstvé bazalky.
Máte rádi zapečená jídla se sýrem? Zkuste také těstoviny, vajíčka nebo zeleninu s masem.