Článek
Postup
01.
Zelenou část jarních cibulek nasekejte a promíchejte je s čerstvým krémovým sýrem a nastrouhaným čedarem.
02.
Kuřecí prsa nařízněte tak, aby vznikla kapsa. Z obou stran je osolte a naplňte je směsí z krémového sýra. Takto naplněné maso okořeňte kořenící směsí na drůbež (ideálně bez soli) a opepřete.
03.
Na pánvi na lžičce másla naplněná kuřecí prsa z obou stran zprudka opečte, aby se maso zatáhlo.
04.
Vhodnou zapékací mísu vymažte zbylým máslem a položte do ní kuřecí prsa. Navrch nandejte nakrájenou pancettu a dejte péct na cca 15 minut do předehřáté trouby na 180 stupňů. Podávejte s bramborovou kaší.

Hotové maso podávejte s bramborovou kašíFoto: Svatava Vašková
Vyzkoušejte také kuřecí prsa v bešamelu nebo kuřecí řízky v troubě plněné bylinkami.