Článek
Postup
01.
Maso naklepejte, osolte a opepřete. V misce promíchejte mletou papriku s moukou.
02.
Cibuli nakrájejte najemno a slaninu na malé kostičky. Zelí nakrouhejte najemno.
03.
Na oleji opečte cibuli, přidejte zelí, promíchejte a pod pokličkou ho poduste doměkka. Podle potřeby můžete podlít troškou vody. Duste asi 10 minut.
04.
Na pánvi na trošce oleje opečte slaninu do křupava. Pak ji vmíchejte do hotového zelí. Na pracovní ploše rozložte plátky masa. Na každý dejte hromádku směsi a pak zabalte a svažte provázkem.
05.
Takto připravené závitky poprašte paprikovou moukou. V pánvi je pak zprudka opečte ze všech stran.
06.
Vyskládejte je do olejem vymazaného pekáčku, podlejte troškou vody a dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi půl hodiny. Hotové závitky podávejte s pečenými bramborami nebo bramborovou kaší.