Hlavní obsah
3,5
(64)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Tohle Asií inspirované jídlo je hotové do půl hodiny a suroviny nakoupíte v každém obchodě cestou z práce.

15 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Marináda
  • 5 cm čerstvého zázvoru
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Dále potřebujete
  • 2 ks kuřecích prsou
  • 1 lžička škrobu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 svazek čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Na marinádu oloupejte kus zázvoru velký asi jako palec a nakrájejte ho na jemné nudličky. Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. V nekovové míse dobře promíchejte olej, sójovou omáčku, citronovou šťávu a cukr. Přidejte česnek a zázvor, osolte a opepřete.

02.

Kuřecí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na nudličky. Smíchejte s marinádou a nechte naložené v chladu přes noc, nebo hodinu na lince. Když pospícháte, můžete jídlo začít připravovat ihned – chuť ale nebude tak výrazná.

03.

Rozpalte větší hlubší pánev a chvíli na ní nasucho opékejte sezamová semínka. Když se rozvoní a začnou hnědnout, přesuňte je na talířek (opravdu stačí do světlehnědé barvy, ještě dojdou). Uvolněnou pánev vytřete suchým ubrouskem, vsypte do ní naložené maso i s marinádou, stáhněte částečně plamen a za stálého míchání opékejte, až jsou prsa zvenku hnědá a uvnitř hotová – stačí pár minut.

04.

Do mističky vlijte asi jeden decilitr studené vody a rozmíchejte v ní lžičku škrobu. Podlijte jím kuřecí nudličky, pořádně promíchejte, nechte zhoustnout a odstavte. Ochutnejte a šťávu dolaďte citronovou (nebo limetkovou) šťávou.

05.

Podávejte s rýží, posypané opraženým sezamem a koriandrem.

Tip: Takhle připravené kuře chutná i větším dětem. Připravujete-li pokrm pro milovníky ostřejších chutí, přidejte navrch chilli papričku a nakrájenou jarní cibulku.

Máte rádi jídla inspirovaná asijskou kuchyní?

Načítám