Hlavní obsah
3,0
(3)
Foto: Zlaté kuře

Foto: Zlaté kuře

Také to tak máte, že když nevíte co k večeři, sáhnete po kuřecím masu, a výsledek je vždycky dobrý? Kuřecí je snadné na přípravu, s trochou šikovnosti i krásně šťavnaté, a navíc i rychle hotové. Ochutnali jste ho už s rozmarýnem? Ne? Je nejvyšší čas!

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 ks citronu
  • 1 větvička čerstvého rozmarýnu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 trochu soli
Článek

Postup

01.

Maso prokrojte na dva až tři plátky napříč vlákny naplocho tak, aby bylo tenčí a propeklo se rychleji (rozhodně ho nenaklepávejte).

02.

Připravte si marinádu z nakrájeného citronu s rozmarýnem a olivovým olejem a vložte do ní kuřecí prsa. Nechte v chladu alespoň hodinu marinovat.

03.

Maso dosolte a poté ho na grilovací pánvi krátce opečte z obou stran tak, aby se dostatečně propeklo, ale ještě zůstalo šťavnaté. Pokud jste maso na začátku neprokrojili, můžete dát celá prsíčka dopéct do trouby. Podávejte s grilovanou zeleninou.

Místo zeleniny si můžete dát třeba pečené brambory na rozmarýnu.

Související témata:

Načítám