Hlavní obsah
3,2
(124)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Pro tento recept jsem se inspirovala slavným sendvičem Croque monsieur – jen tu hlavní roli místo pečiva hraje kuřecí maso. Je zapečené v bešamelové omáčce, se šunkou a sýrem Gruyère.

10 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 3 ks kuřecích prsou
  • 100 g vepřové šunky
  • 100 g francouzského sýru (např. gruyère)
  • 3 lžičky dijonské hořčice
  • 3 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 ml mléka
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 1 lžička soli
  • 3 špetky pepře
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte bešamelovou omáčku. V hrnci rozpusťte jednu a půl lžíci másla, přidejte a zarestujte hladkou mouku. Postupně přilévejte mléko a ruční metlou ho prošlehejte s jíškou. Přiveďte k varu a odstavte. Vznikne hladká krémová omáčka. Tu dochuťte muškátovým oříškem a solí.  

02.

Kuřecí prsa v celku z obou stran osolte a opepřete. Pak je na lžíci másla z obou stran zprudka na pánvi orestujte, aby se maso zatáhlo, ale uvnitř zůstalo syrové, budeme ho ještě zapékat. 

03.

Vhodnou zapékací mísu vymažte zbytkem másla, dejte do ní opečené kuřecí maso, které lehce pomažte dijonskou hořčicí a poklaďte plátky šunky. 

04.

Maso a šunku přelijte bešamelem a zasypte nastrouhaným sýrem. Takto připravený pokrm dejte zapéct do horkovzdušné trouby na 180 stupňů na cca 20–30 minut, dokud povrch nezezlátne. 

Tip: Podávejte s bramborovou přílohou a klidně i s pár lístky plocholisté petržele.

Máte rádi recepty z jednoho hrnce? Zkuste naše citronová kuřecí prsa s rýží. 

Související témata:

Načítám