Článek
Postup
01.
Kuřecí maso nakrájejte na malé kousky. Osolte je, opepřete, vložte do uzavíratelné misky a zalijte podmáslím. Misku zavřete a dejte do lednice přes noc odpočívat. Maso v podmáslí zkřehne.
SMAŽENÉ KUŘÁTKO NA VÍC ZPŮSOBŮ
02.
Druhý den si připravte směs na obalování. Hladkou mouku smíchejte s paprikou, oreganem, práškem do pečiva a lžičkou soli.
03.
Kuřecí kousky celé namočené v podmáslí přendejte do moučné směsi a obalte ze všech stran.
KUŘECÍ ŘÍZEČKY Z TROUBY BEZ SMAŽENÍ
04.
Olej nechte rozehřát na středním plameni, nejlépe v hrnci střední velikosti tak, aby kousky masa při smažení plavaly.
05.
Maso usmažte v oleji dozlatova, poté nechte okapat na papírovém ubrousku.
Tip: Kuřecí popcorn podávejte s čerstvou zeleninou, česnekovou majonézou, dipem z modrého sýra nebo domácí BBQ omáčkou.
Podmáslí je vynikající surovina ve slané i sladké kuchyni. Zkuste nekynuté lívance s podmáslím, jablečný koláč s podmáslím, knedlíčky do polévky: bez vajec a s podmáslím anebo kuřecí paličky zapečené s podmáslím.