Článek
Postup
01.
Najemno pokrájenou cibuli nechte změknout na troše oleje, přidejte omyté kuře, jedenapůl litru vody, sůl, bobkový list, nové koření a snítku čerstvé bylinky (já jsem dala rozmarýn a saturejku) a povařte asi 1,5 hodiny doměkka.
02.
Mezitím si očistěte zbylou zeleninu. Z hrnce vyndejte kuře, naopak přidejte nasekaný česnek, pokrájený řapíkatý celer a mrkev a nechte dál vařit. Zatím oberte maso, a jakmile je zelenina měkká, vraťte ho spolu se scezenými fazolemi a natrhaným kadeřávkem nebo kapustou (středové košťály odstraňte) do hrnce prohřát.
03.
Dochuťte čerstvě mletým pepřem a citronovou šťávou.
Tip: Spolu s cibulovým základem opečte i drcené nebo čerstvé sekané chilli. Polévce dodá příjemný říz a pěkně vás prohřeje.
Šetříte teď nejen kalorie, ale i peníze? Inspirujte se ve článku 1 kuře = 3 jídla: Takhle ušetříte a využijete všechno!