Hlavní obsah
3,0
(219)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Houby a smetana, houby a tymián, houby a omáčka... To jsou kombinace, které nezklamou. Když je ještě propojíte vínem, nemůžete sáhnout vedle.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g kuřecích prsou
  • 150 ml bílého vína
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 150 g čerstvých hub
  • 4 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks šalotky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli a pepře
Článek

Postup

01.

Čerstvé houby nakrájejte na plátky. Pokud nemáte štěstí na houby přímo z lesa, můžete sáhnout i po žampionech. Šalotku nasekejte nadrobno. 

02.

Kuřecí prsa podélně seřízněte na plátky, jemně naklepejte a osolte a opepřete. Poté je v pánvi na oleji opečte z obou stran dozlatova. Vyjměte, dejte stranou a udržujte teplé. 

03.

V pánvi rozpusťte máslo. Opečte na něm šalotku a po chvíli přidejte houby. Opečte je, přidejte tymián, sůl a pepř a vše promíchejte. Vraťte do pánve maso, podlijte vínem a lehce duste.

04.

Až se víno z velké části odpaří, přilijte ke směsi smetanu. Nechte krátce probublávat a stáhněte z ohně. Hotový pokrm podávejte s rýží, kuskusem nebo opečenými bramborami a zeleninovým salátem podle chuti. 

S kuřetem se dají dělat rychlé divy: zkuste voňavé kuře teryiaki nebo vařené kuře bang-bang s okurkou. Oba recepty jsou vážně jednoduché a zároveň je to zase něco docela jiného.

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie7 656,36 kJ
Bílkoviny125,61 g
Tuky128,48 g
Sacharidy41,11 g
Sůl0,98 g
SAFA67,35 g
Vláknina4,25 g
Cukry13,25 g

Načítám