Článek
Kombinace medu a citronu není jen výsadou moučníků a dezertů. Skvěle se popasuje i s kuřecí pečínkou. Dozlatova vypečená kůrka při nakousnutí jen křupne!
Medové kuře
Na 4 porce budete potřebovat: 1 celé kuře nebo 6 kuřecích paliček a 6 křidélek, 5 lžic oleje, 1 lžíci medu, 1 lžíci citronové šťávy, sůl, pepř, 1 lžičku mleté kurkumy, 1 lžíci másla
Postup: Pokud na tento recept použijete celé kuře, naporcujte je na 8 dílů. Do misky dejte olej, med, citronovou šťávu, sůl, pepř, kurkumu a směs promíchejte. Kuře vložte do pekáčku, přidejte medovou směs a důkladně vše promíchejte, aby bylo maso ze všech stran potřené. Takto připravené kuře nechte asi hodinku uležet. Pak je podlejte troškou vody, na maso dejte kousky másla a pekáček vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Kuře pečte asi hodinku. V průběhu pečení je občas přelejte výpekem.
Tip: Kuře bude chutnat skvěle s kuskusem a zeleninovým salátem.
Máte doma zásoby medu? Co zkusit tyhle fantastické řezy s karamelovým krémem nebo domácí müsli tyčinky jako skvělou svačinku pro děti?