Hlavní obsah
3,0
(6)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Určitě nám dáte za pravdu v tom, že je lepší zkrátit dobu prací v kuchyni a prodloužit si čas hodování u stolu. Sejít se k večeři je přece událost. Uvařte v jednom hrnci kuřecí paličky!

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 8 ks kuřecích paliček
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 6 ks žampionů
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks červené cibule
  • 200 ml bílého vína
  • 4 ks brambor
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu
Článek

Postup

01.

Na oleji opečte na čtvrtinky nakrájenou cibuli a prolisované stroužky česneku. Maso opláchněte, důkladně osušte, osolte, opepřete, obalte v hladké mouce a přidejte ho k cibulovému základu. Krátce opečte, a pak vše podlejte bílým vínem a nechte ho odpařit.

02.

K masu vyklopte konzervu loupaných rajčat, přidejte bylinky a nakrájené žampiony. Přiklopte a duste, dokud není maso téměř hotové. Pak přidejte do hrnce ještě na kostky nakrájené brambory a duste, dokud nejsou měkké.

Tip: Při opékání cibule můžete přidat ještě na kostičky nakrájenou slaninu.

Příště pro změnu připravte kuřecí paličky se zelím.

Načítám