Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte marinádu na kuřecí maso. Do kvalitní zakysané smetany vmíchejte koření - skořici, kardamom, kurkumu, římský kmín a zázvor. Přidejte nastrouhanou citronovou kůru, nadrcený menší stroužek česneku, nasekanou zelenou petrželku, čerstvě mletý pepř a sůl. Do této směsi vložte osolené kuřecí paličky a nechte je, ideálně přes noc, marinovat.
02.
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
03.
Kuřecí stehýnka rozložte do nízkého pekáče nebo litinové pánve. Podlijte asi 50 ml vody a vložte do trouby. Maso pečte prvních 35 minut přikryté alobalem, pak troubu přepněte na funkci gril a pečte dozlatova dalších asi 25 minut.
KUŘECÍ PALIČKY JSOU RYCHLE HOTOVÉ A DOBŘE SE DĚLÍ NA PORCE
04.
Mezitím si ze zakysané smetany, kousku česneku, soli a pepře připravte svěží dip.
05.
Kuřecí paličky servírujte se zeleninovým salátem, pita chlebem nebo rýží.
V létě můžete tyto kuřecí paličky připravit i na grilu!