Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa omyjte, očistěte a poté pokrájejte na asi 16 kousků velikosti sousta. Maso osolte, opepřete a posypte kořením. Marocké koření ras el hanout obsahuje kurkumu, kardamom, skořici, muškátový oříšek, hřebíček, pepř aj. a jednotlivé směsi se mohou nepatrně lišit. Koření do masa rukama vetřete, aby bylo rovnoměrně ochucené.
02.
Do hlubokého talíře nasypte hladkou mouku. V dalším talíři rozšlehejte vejce, posolte a přistrouhejte k nim oloupaný zázvor. Důkladně promíchejte. Kukuřičné lupínky krátce rozmixujte nahrubo v mixéru a připravte do dalšího talíře.
03.
Kuřecí kousky obalte v mouce. Pak je lehce oklepejte. Poté je obalte ve vejcích s čerstvým zázvorem a nakonec v kukuřičných lupíncích.
04.
V hluboké pánvi rozpalte vyšší vrstvu oleje a obalené nugetky smažte z každé strany asi čtyři minuty dozlatova. Poté nechte okapat na papírové utěrce. Podávejte dle chuti s jogurtovým dipem nebo třeba bramborovou kaší.
Vyzkoušejte také křupavé řízky z trouby bez smažení!