Hlavní obsah
3,1
(250)
Foto: Jan Přibylský

Foto: Jan Přibylský

Šťavnaté kuřecí kousky s česnekem a petrželkou připravíte během chvilky a provoní vám celý byt. Skvělé jsou ke špagetám, ale chybu neuděláte, ani když k nim dáte jako přílohu rýži.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g kuřecího masa
  • 6 stroužků česneku
  • 100 ml sójové omáčky
  • 3 lžičky škrobu
  • mletý římský kmín
  • listová petržel
  • 4 lžíce řepkového oleje
Článek

Postup

01.

Česnek nakrájejte na plátky a petrželku nasekejte. Kuřecí maso nakrájejte na kostičky (můžete použít i krůtí prsa). 

02.

Maso pak dejte do misky, přidejte sojovou omáčku, škrob a vše důkladně pomíchejte. Nechte chvilku odpočinout. Sůl dávat nemusíte, protože sojová omáčka je slaná dost.

03.

V pánvi rozehřejte olej a přidejte maso, opečte ho ze všech stran a po chvíli přidejte česnek a kmín. Dál opékejte, až se česnek a kmín rozvoní. Pak do směsi vmíchejte petrželku a stáhněte z ohně.

04.

Hotové maso podávejte se špagetami nebo rýží a zeleninovým salátem.

Z kuřecího zkuste také řízky v troubě bez mouky nebo vtipný kuřecí popkorn.

Načítám