Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na medailonky. Pak je trochu naklepejte, osolte a opepřete.
02.
V pánvi rozehřejte trochu oleje a maso opečte na mírném plameni z obou stran dozlatova. Pečte z každé strany asi 4 minuty.
03.
Poté maso vyjměte z pánve, dejte stranou a udržujte ho teplé. Můžete ho dát do trouby rozehřáté na 30 stupňů.
04.
Do pánve s výpekem přilejte víno. Vařte odkryté na mírném ohni asi 2 minuty. Pak přilejte smetanu a promíchejte. Přidejte trošku citronové kůry, tymián a hořčici.
05.
Vše dobře promíchejte, podle chuti trochu osolte a nechte asi 3 minuty probublávat na mírném plameni.
06.
Pak do omáčky vraťte zpět maso, prohřejte a stáhněte z ohně. Podávejte ihned s rýží, širokými nudlemi nebo opečenými bramborami.
A co zkusit hovězí pečeni s jednoduchou cibulovou omáčkou nebo kachnu s arašídovou omáčkou?