Článek
Postup
01.
Nejdřív si připravte čerstvé rukolové pesto podle našeho receptu. Hotové je za pár minut. V sezoně vyzkoušejte i rychlé pesto z medvědího česneku s kešú anebo pesto z medvědího česneku s mandlemi. Že výroba pesta není žádná věda, zjistíte v článku Zapomeňte na předražená kupovaná pesta.
02.
Těstoviny uvařte podle návodu. Průběžně je kontrolujte, abyste je nerozvařili. (Chcete si připravit domácí nudle? Perfektní návod najdete v článku Domácí těstoviny.) Hotové těstoviny sceďte, ale vodu nevylévejte a schovejte si ji.
RYCHLÁ JÍDLA Z TĚSTOVIN
03.
Kuřecí prso nakrájejte na nudličky. Rozpalte pánev, kápněte na ni trochu oleje a kuřecí nudličky na ní orestujte – pracujte rychle, ať maso nevysušíte. Osolte, opepřete, přilijte trochu vody z těstovin a nápek z pánve odvařte.
04.
Přidejte pesto a těstoviny a lehce prohřejte. Nakonec vmíchejte parmazán a můžete podávat.
Chcete vědět, jak Zdeněk Marcín připravuje těstoviny a kuře krok za krokem a jaké množství ingrediencí používá? Podívejte se na Stream.cz na zábavné video Těstoviny s pestem z medvědího česneku.
Lákají vás šéfkuchařovy recepty? Zkuste pečená žebra na medu se salátem coleslaw anebo ragú z kuřecích srdíček se zeleninou a bramborovými rösti.