Článek
Než se s chutí vrhnete na jeden ze tří receptů, které jsme pro vás vybrali, určitě si projděte i vychytané tipy na přípravu kuřecího masa. Tyhle možná ještě neznáte:
- Grilovací sezona už sice pomalu končí, ale můžete si ji prodloužit až do zimy díky grilovací pánvi. V obchodě za ní dáte kolem 500 korun. Pokud ji budete zkoušet poprvé, nezapomeňte, že byste měli používat pouze minimum tuku, maso by rozhodně nemělo plavat!
- Na grilovací pánvi maso po krátkém opečení pootočte o 90 stupňů tak, aby se na jeho povrchu vytvořila mřížka. Postup opakujte i na druhé straně. S masem však manipulujte co možná nejméně.
- Pokud chcete, aby stehýnka nebo prsíčka byla skutečně šťavnatá, zprudka je z obou stran opečte na pánvi, poté je přendejte do pekáčku a nechte 10–15 minut dopéct v troubě.
- V případě, že maso nakládáte přes noc, nesolte ho. Předejdete tak zbytečnému vysušení. Sůl přidejte až těsně před tepelnou úpravou.
- Jestli kuře vykosťujete sami, nechávejte na prsou kůži. Zůstane tak na něm tuk, který mu dává lepší chuť!
A teď už hurá k plotnám!
Přejeme dobrou chuť! A pokud jste opravdovými milovníky kuřecího masa, zkuste i naše nápady z článků Víkendové vaření: Kuře po indicku nebo Víkendové vaření: Kuřecí rolky!