Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Jednoduché, relativně rychlé a hlavně úžasně variabilní, takové je trhané kuřecí maso! Připravte si ho do zásoby a podávejte k salátům, do mexických jídel, nebo jen tak s pečivem – nikdy vás nezklame.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
5 porcí
Jídlo
  • 5 ks pečiva
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 lžičky celého římského kmínu
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 špetka chilli
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 600 g kuřecích stehenních řízků
  • 1 lžíce worcesterské omáčky
Ozdoba
  • 10 ks kyselých okurek
Článek

Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a nechte s trochou chilli změknout na rozehřátém oleji. Přihoďte česnek, nechte chvíli rozvonět, zasypte lžící sladké papriky a lžičkou římského kmínu a přidejte očištěné maso. Osolte a opepřete, přidejte protlak, cukr, worcester a ocet a zalejte půl litrem vody. Přiveďte k varu a pod pokličkou vařte asi hodinu, dokud není maso úplně měkké. Sceďte tekutinu, a pokud je moc vodnatá, nechte z ní ještě na prudším ohni vyvařit vodu. Mezitím na prkénku maso roztrhejte na vlákna a smíchejte se zhoustlou omáčkou – pravděpodobně jí bude stačit jen půlka, aby maso ochutila, ale úplně v ní „neplavalo“.

Podávejte s oblíbeným pečivem, naloženými okurkami a zbylou omáčkou.

Související témata:

Načítám