Článek
Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a nechte s trochou chilli změknout na rozehřátém oleji. Přihoďte česnek, nechte chvíli rozvonět, zasypte lžící sladké papriky a lžičkou římského kmínu a přidejte očištěné maso. Osolte a opepřete, přidejte protlak, cukr, worcester a ocet a zalejte půl litrem vody. Přiveďte k varu a pod pokličkou vařte asi hodinu, dokud není maso úplně měkké. Sceďte tekutinu, a pokud je moc vodnatá, nechte z ní ještě na prudším ohni vyvařit vodu. Mezitím na prkénku maso roztrhejte na vlákna a smíchejte se zhoustlou omáčkou – pravděpodobně jí bude stačit jen půlka, aby maso ochutila, ale úplně v ní „neplavalo“.
Podávejte s oblíbeným pečivem, naloženými okurkami a zbylou omáčkou.