Hlavní obsah
3,6
(35)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Ať už zvolíte verzi masových kuliček nebo o něco placatějších minikarbanátků, budete je milovat! Drůbeží maso se skvěle doplňuje s parmazánem, a když je navíc lehce zapečete v rajčatové omáčce, budou všichni stolovníci nadšení.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Kuličky
  • 600 g kuřecího masa
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 3 lžíce parmazánu
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 ks vejce
  • 2 hrsti strouhanky
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Omáčka
  • 1/2 ks cibule
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených sterilovaných rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce čerstvého oregana
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 70 g oliv černých
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

K mletému masu přidejte všechny ingredience a promíchejte. Z hotové směsi tvořte masové kuličky, podle velikosti jich bude asi 16.

02.

V žáruvzdorné pánvi rozehřejte trochu oleje a kuličky na něm ze všech stran osmahněte dozlatova. 

03.

Troubu zapněte na 200 °C. Kuličky z pánve vyjměte a ve výpeku osmahněte jemně nakrájenou cibuli. Přidejte česnek, nechte rozvonět a podlijte plechovkou krájených rajčat. Přimíchejte protlak, koření, pokrájenou směs zelených i černých oliv a podle potřeby podlijte trochou vody. Asi 3 minuty provařte.

04.

Kuličky vraťte do omáčky, promíchejte, aby byly omáčkou obalené, a dejte asi na 10 minut zapéct do trouby – omáčka na maso hezky přilne a sladkost rajčat a protlaku se zvýrazní.

Tip: Kuličky jsou skvělé k těstovinám, bramborám nebo bramborovým hranolkům, ale i jen tak s pečivem.

Načítám