Článek
Postup
01.
K mletému masu přidejte všechny ingredience a promíchejte. Z hotové směsi tvořte masové kuličky, podle velikosti jich bude asi 16.
02.
V žáruvzdorné pánvi rozehřejte trochu oleje a kuličky na něm ze všech stran osmahněte dozlatova.
03.
Troubu zapněte na 200 °C. Kuličky z pánve vyjměte a ve výpeku osmahněte jemně nakrájenou cibuli. Přidejte česnek, nechte rozvonět a podlijte plechovkou krájených rajčat. Přimíchejte protlak, koření, pokrájenou směs zelených i černých oliv a podle potřeby podlijte trochou vody. Asi 3 minuty provařte.
04.
Kuličky vraťte do omáčky, promíchejte, aby byly omáčkou obalené, a dejte asi na 10 minut zapéct do trouby – omáčka na maso hezky přilne a sladkost rajčat a protlaku se zvýrazní.
Tip: Kuličky jsou skvělé k těstovinám, bramborám nebo bramborovým hranolkům, ale i jen tak s pečivem.
Ještě bychom vám doporučili taštičky plněné mletým masem nebo pikantní thajské mleté maso s chilli a rýží.