Článek
Postup
01.
Oloupejte česnek a kousek zázvoru a nastrouhejte je do velké nekovové misky, v níž budete marinovat křídla. Přidejte všechny další suroviny na marinádu a prošlehejte metličkou.
02.
Kuřecí křídla omyjte a osušte a v kloubech je rozdělte na tři části. Špičky křídel odložte na vývar, do receptu je nebudete potřebovat – rychle se spálí. Připravená křídla vložte do marinády, pořádně je v ní obalte a nechte v chladu odpočívat do druhého dne.
03.
Nazítří vyndejte křídla z lednice a nechte je stát, aby získala pokojovou teplotu. Troubu předehřejte na 200 stupňů. Hlubší pekáč vyložte papírem na pečení a okapaná křídla na něj rozložte. Pečte 40 až 50 minut a často přelévejte zbytkem marinády. Po této době budou zlatohnědá s křupavou kůrkou.
04.
Promíchejte suroviny na dip a podávejte ke křídýlkům. Přidejte bílé pečivo, citron a salát ze sezonní zeleniny, výborně se hodí třeba coleslaw.
Máte rádi pikantní křidýlka, nebo je na nich podle vás málo masa?