Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. Maso podle potřeby očistěte a ze všech stran osolte a lehce opepřete. Pak křídla naskládejte do pekáče.
02.
Maso zakápněte olivovým olejem (můžete také použít olej ze sušených rajčat) a podlijte vínem. Rajčata podle velikosti pokrájejte na poloviny až čtvrtiny a naskládejte mezi maso. Pokud je necháte řezem nahoru, budou krásně šťavnatá, pokud řezem dolů, předají víc chuti masu. Podle chuti můžete přidat i pár sušených rajčat, která výpeku dodají kořeněnější, intenzivnější chuť.
03.
Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 40 minut dozlatova, během pečení podle potřeby přelévejte vypečenou šťávou s vínem. Podávejte s pečivem nebo s bramborami.
Bílé víno a rajčata se skvěle doplňují a není divu, že je jižní kuchyně mají tak v oblibě. Zkuste taky italský telecí guláš na víně s rozmarýnem, olivami a rajčaty nebo špagety s bílým vínem, rajčaty a parmazánem.