Hlavní obsah
3,0
(59)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Šťavnaté kuřecí kousky v křupavém sýrovém těstíčku budou chutnat s bramborovou kaší i pečivem. Kromě tymiánu je můžete provonět i jinými bylinkami podle chuti.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g kuřecích prsou
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 2 ks vejce
  • 100 g ementálu
  • 1 dl oleje
  • 1/2 dl mléka
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Maso nakrájejte na kousky velké asi 3 cm. Osolte je, opepřete a obalte v hladké mouce. 

02.

V misce rozšlehejte vejce. Přidejte tymián a najemno nastrouhaný sýr. Podle potřeby přilejte trochu mléka a promíchejte. 

03.

V takto připraveném těstíčku obalujte kousky masa a ihned je dávejte do pánve s rozpáleným olejem. Maso opečte dozlatova. 

04.

Usmažené kousky skládejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.

05.

Hotové maso podávejte s bramborovou kaší nebo s čerstvým pečivem a zeleninovým salátem. 

Už jste zkusili řízky z trouby? Nebo ty naruby?

Související témata:

Načítám