Článek
Postup
01.
Kuřecí řízky naklepejte a nakrájejte na menší kousky. Pak je osolte a postupně každý obalte v hladké mouce.
02.
Sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Do misky nebo hlubokého talíře vyklepněte obě vejce, osolte, přidejte smetanu a vidličkou prošlehejte. Přidejte nastrouhaný sýr a směs nechte chvilku stát.
03.
Mezitím oloupejte a nakrájejte brambory. Celer očistěte, nakrájejte na kostky a dejte vše společně vařit v osolené vodě.
MÁTE RÁDI JÍDLA V TĚSTÍČKU? NABÍZÍME DALŠÍ TIPY:
04.
V hlubší pánvi rozehřejte olej. V mouce obalené kousky masa namáčejte v sýrovém těstíčku a rovnou skládejte do rozpáleného oleje. Smažte z obou stran dozlatova. Usmažené kousky pak dávejte na papírové ubrousky, aby se z nich odsál přebytečný tuk.
05.
Uvařené brambory a celer slijte. Přidejte máslo, zahřátou smetanu a vše rozmixujte na hladkou kaši. Smažené kuřecí maso podávejte s kaší.
K řízkům si můžete udělat místo kaše i zeleninový salát. Vitaminy se hodí vždy, posílíte imunitu.