Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Kuřecí maso je snadné na přípravu a obvykle chutná všem. Chcete si s ním trochu pohrát? Zahalte je do hořčice!

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 špetka pepře
  • 100 ml zakysané smetany
  • 1 trochu soli
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml bílého vína
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 4 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 1 hrst čerstvé šalvěje
  • 500 g kuřecích prsou
  • 160 g zeleného salátu
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsa nakrájejte na proužky a den předem je naložte do směsi hořčice, oleje, soli, pepře a nasekaných šalvějových lístků.

02.

Druhý den je zprudka osmažte na pánvi, po pár minutách je zalijte vínem, krátce probublejte a přendejte do pekáčku.

03.

Do něj přidejte oloupané stroužky česneku a nechte maso asi 12 minut dojít v troubě při 180 stupních Celsia. Podávejte se zakysanou smetanou a čerstvým salátem.

Související témata:

Načítám