Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte jogurtovou marinádu. Do uzavíratelné mísy vyklopte kvalitní bílý jogurt, přidejte olej, nadrcený stroužek česneku a koření – kurkumu, římský kmín, zázvor a čerstvě namletý pepř. Vše zamíchejte a osolte.
02.
Vykostěná kuřecí stehna překrojte napůl, vložte do marinády a nechte odpočívat pár hodin, nejlépe přes noc.
03.
Druhý den marinovaná kuřecí stehna zprudka opečte na přepuštěném másle ghí (ale klidně i na běžném másle), aby zůstala uvnitř syrová. Jak si vyrobit domácí přepuštěné máslo ghí?
MARINÁDA Z JOGURTU NEBO PODMÁSLÍ DOKÁŽE S MASEM ZÁZRAKY
04.
Předpečené kousky masa obalte plátkem slaniny a položte je na plech. Dejte je dopéct do předehřáté trouby na cca 15 minut při 190 stupních.
05.
Hotové opečené maso podávejte s jemnou bramborovou kaší. Vyzkoušejte třeba vynikající bramborovou kaši s hráškem a mátou.
Rádi připravujete pokrájené kuře, protože se lépe jí a je rychleji hotové? Ochutnejte kuřecí kousky na medu s rýží anebo křupavé kuřecí kousky se sezamem z trouby.