Článek
Postup
01.
Nadrobno pokrájenou cibuli nechte spolu s asi lžící nasekaného zázvoru zesklovatět na oleji, přidejte nasekaný česnek a kari pastu a ještě chvilku míchejte, až se směs rozvoní.
02.
Zalijte kokosovým mlékem, 400 ml vody, osolte a 15 minut povařte. Pro extra hustou omáčku rozmixujte kousky cibule tyčovým mixérem.
03.
Maso nakrájejte na menší kousky, přidejte do omáčky a povařte ještě asi 12 minut, až změkne. Na závěr přidejte kousky oloupaného manga a nechte ještě chvilku prohřát.
04.
Dochuťte limetkovou šťávou a rybí omáčkou a posypejte nakrájenou jarní cibulkou. Podávejte s rýží basmati nebo dietní květákovou „rýží“.
Kari pastu koupíte v asijských potravinách, a i když stojí víc než pytlík s kořením, má mnohem lepší chuť (je plná čerstvých chilli papriček, citronové trávy, česneku…) a v lednici vám vydrží otevřená klidně několik měsíců, takže se tahle investice určitě vyplatí. Použít ji můžete jak do kari (třeba do tohoto čočkovo-mrkvového), tak k dochucení dalších jídel (třeba přílohové polentové kaše).