Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. Kuřecí stehenní řízky nakrájejte na kusy a namelte na strojku na maso. Přidejte tamari omáčku (případně si vystačíte s klasickou sójovkou, ale tamari má ostřejší říz), na ovonění lžíci oleje z praženého sezamu a nastrouhaný zázvor.
02.
Pak karbanátky dodělejte tak, jak jste zvyklí: přidejte vejce a strouhanku, případně i trochu soli – ale pozor, sójová omáčka je také dost slaná. Těsto promíchejte a podle potřeby ještě přidejte strouhanku. Výsledná hmota musí hezky držet pohromadě, ale nesmí být příliš suchá.
03.
Plech vyložte pečicím papírem. V dlaních tvořte stejně velké karbanátky, které položte vedle sebe na plech. Posypte sezamovým semínkem a vložte do trouby. Podle velikosti a tloušťky pečte asi 15–20 minut dozlatova.
Podívejte se ještě na další tři jídla z mletého masa: pikantní bruschetty, plněná rajčata a zapečené se sýrem.