Článek
Postup
01.
Maso opatrně nařízněte a do každého napěchujte trochu gorgonzoly. Kapsu pak stáhněte párátky, aby sýr při pečení nevytekl. Takto připravené maso osolte a opepřete.
02.
Pekáček nebo zapékací mísu vymažte olejem. Vyskládejte do ní maso a na každé dejte plátek slaniny.
03.
Brambory očistěte. Pokud jsou větší, nakrájejte je, menší můžete nechat v celku. Cibuli nakrájejte na čtvrtinky.
04.
Brambory i cibuli promíchejte, osolte, opepřete, pokapejte olejem a přidejte tymián. Směs přidejte k masu. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi půl hodinky.
05.
Pak přilijte na brambory smetanu a pečte dalších 30 minut. Podávejte se zeleninovým salátem podle chuti.
Připravte si zeleninový salát se sýrem nebo pro masožravce doporučujeme čerstvý salát s parmskou šunkou, který si můžete dát i jen tak!