Hlavní obsah
5,0
(1)
Foto: Archiv TV Nova

Foto: Archiv TV Nova

Chybí vám nápady na nedělní oběd? Vyzkoušejte kuřecí játra s houbovým ragú. I tak zdánlivě prosté jídlo může chutnat luxusně.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 200 g kuřecích jater
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce čerstvé pažitky
Ragú
  • 50 g másla
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 ks červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 150 g čerstvých hub
  • 150 ml hovězího vývaru
  • 50 ml smetany ke šlehání
  • 50 ml mléka
  • 1 hrst listového špenátu
Článek

Postup

01.

Na rozehřátém másle a oleji orestujte půlku nahrubo pokrájené červené cibule a celý česnek.

02.

Přidejte nakrájené houby, chvilku je opékejte, přilijte trochu vývaru a nechte ho odvařit. Základ pak zalijte smetanou a mlékem tak, aby výsledek měl hustou konzistenci.

03.

Půlku směsi lehce zřeďte (smetanou) a propasírujte přes jemné síto. Do druhé půlky zamíchejte špenátové lístky.

04.

Teď už zbývají jen játra. Játra stačí opéct rychle na másle, aby byla lehce krvavá. Pak je stačí doladit solí, pepřem, posekanou pažitkou a je hotovo. Podávejte nejlépe s bylinkovým knedlíkem.

Související témata:

Načítám