Hlavní obsah
3,2
(67)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Kuřecí játra, slanina a brambory. Tahle kombinace nemůže nikdy dopadnout špatně. Navíc je to jídlo levné a rychlé na přípravu aneb Víte, co budete mít dnes k večeři?

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g brambor
  • 1 ks cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 600 g kuřecích jater
  • 20 ml olivového oleje
  • 1 lžička pepře
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička soli
Článek

Postup

01.

Malé salátové brambory uvařte i se slupkou na skus. Nechte lehce vychladnout. Mezitím nakrájejte cibuli, slaninu a očistěte játra.

02.

Na pánvi rozehřejte olivový olej, orestujte cibuli spolu se slaninou, poté přidejte játra. Opepřete a restujte, dokud se játra nezatáhnou.

03.

Brambory i se slupkou rozkrojte napůl. Přidejte do pánve a osmažte dozlatova.

04.

Nakonec přidejte rozmarýn a osolte. Servírujte.

Máte rádi jemná kuřecí jatýrka?

Energetická hodnota celkem - 4 porce
Energie7 523 kJ
Bílkoviny141,22 g
Tuky80,19 g
Sacharidy119,4 g
Sůl9,7 g
SAFA29,72 g
Vláknina12,21 g
Cukry11,5 g

Načítám