Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte na jemno a pomalu ji, asi 10 minut, opékejte na rozehřátém oleji.
02.
Mezitím očistěte játra a nakrájejte je na menší kousky. Zvyšte plamen, ke změklé cibuli přidejte játra a zprudka ze všech stran orestujte, aby se zatáhla. Podlijte vínem a nechte ho z větší části odpařit.
03.
Na závěr dochuťte solí, čerstvě mletým pepřem a balzamikovým octem. Podávejte s čerstvým pečivem, kterým vytírejte vzniklou šťávu.
Tip: Další skvělé maso, které je trochu opomíjené a rozhodně vás nezruinuje, jsou drůbeží krky. Připravíte z nich silný vývar se spoustou masa nebo třeba tuhle kukuřičnou polévku.
Máte i vy nějaký zajímavý tip na levné a chutné jídlo?