Hlavní obsah
3,3
(3)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kuřecí maso díky jogurtové marinádě zůstane krásně šťavnaté a křehké. Doporučujeme!

20 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 trochu soli
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 2 lžičky cukru krystal
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • 1 lžička citronové šťávy
Článek

Postup

01.

Kuřecí prsíčka nakrájejte na přibližně 1 cm silné proužky. Vložte je do marinády, kterou jste si připravili z jogurtu, cukru, kari, nastrouhaného zázvoru, citronové šťávy a soli, a nechte v pokojové teplotě odležet přibližně dvě hodiny. 

02.

Poté proužky kuřete podélně napichujte na grilovací jehly (nebo můžete použít i špejle – viz fotografie), nechte okapat a grilujte na grilovací pánvi při mírném žáru nebo dejte do pekáčku a upečte v troubě.

Načítám