Článek
Postup
01.
Maso nakrájejte na kostičky. Cibuli nasekejte najemno, papriky na proužky a rajčata na čtvrtinky.
02.
Na oleji opečte najemno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte maso a opečte ze všech stran. Poté ho zasypte kmínem a pálivou a uzenou paprikou, vše promíchejte a nechte rozvonět.
03.
Přilejte polovinu vývaru. Do guláše přidejte pokrájená rajčata, papriky a snítky tymiánu. Přidejte sůl, pepř a pod pokličkou duste vše doměkka, trvá to přibližně hodinu.
04.
V průběhu dušení podle potřeby dolejte vývar. Nakonec guláš podle chuti dosolte.
05.
Podávejte nejlépe s bílým chlebem s křupavou kůrkou. Na talíři můžete do každé porce přidat lžičku zakysané smetany.
Mohly by vám chutnat také kuřecí prsa zapékaná v bešamelu nebo rychlá kuřecí čína ve sladkokyselé omáčce.