Článek
Postup
01.
Mouku ochuťte lžičkou soli a polovinou lžičky čerstvě mletého pepře, vajíčka prošlehejte. Kuřecí prsa rozřízněte na tenké plátky a zápěstím je ještě trochu zploštěte. Poté maso obalte v mouce a v rozšlehaném vajíčku a smažte ve velké pánvi v rozpáleném olivovém oleji z každé strany asi 4 minuty dozlatova. Odložte stranou.
ZKUSTE ŘÍZKY TROCHU JINAK
02.
Z pánve setřete přebytečný tuk, rozpusťte v ní máslo a dozlatova na něm z obou stran opečte kolečka citronu. Vyndejte je k masu, výpek zaprašte moukou a asi minutu ji opékejte. Za stálého míchání přilijte víno a kuřecí vývar, lehce osolte a asi 10 minut povařte do zhoustnutí. Co byste měli vědět o vaření s vínem?
03.
Tradičně se do omáčky přidává ještě minimálně lžíce citronové šťávy, ale nejprve ji ochutnejte, aby na vás nebyla moc kyselá. Podle chuti dosolte a dopepřete, do pánve vraťte maso a citrony, nechte prohřát a posypejte nasekanou petrželí. Omáčka bude ještě lepší, když ji zjemníte trochou smetany (pak si citronovou šťávu navíc můžete dovolit).
CITRON A DRŮBEŽÍ MASO SI ROZUMĚJÍ
04.
Podávejte s čerstvým bílým pečivem, těstovinami, šťouchanými bramborami nebo rýží. Jak na domácí bagetu krok za krokem?
Je u vás slovo řízek magické zaklínadlo? Zkuste i cordon bleu plněný sýrem, medový řízek v jogurtu z trouby nebo nakládaný řízek v ořechové krustě, všechno to jsou léty prověřené recepty!