Článek
Postup
01.
Brambory pořádně odrhněte a podle velikosti rozčtvrťte (měla jsem malinké, takže jsem je nechala v celku). V pekáčku brambory smíchejte s proužky velké cibule a měsíčky jablek, trochou olivového oleje, solí, čerstvě mletým pepřem a (nejlépe čerstvou) bylinkou typu tymián či rozmarýn.
02.
Pečte 15 minut při 200 °C, poté promíchejte. Mezitím si připravte kuře.
03.
Kuřecí prsa zlehka osolte (slanina je dost slaná), opepřete a každý kousek zabalte jako ve videu do zhruba tří plátků slaniny. Položte na předpečené brambory a pečte dalších 15 minut.
04.
Teď už jen smíchejte med, hnědý cukr nebo javorový sirup s hořčicí, sušeným nebo čerstvým česnekem, mletou paprikou a chilli dle chuti. Předpečené kuře touto směsí potřete a dejte do trouby na posledních 15 minut.
05.
Před podáváním můžete posypat sekanou petrželkou. Hotovo!
Jestli je vaše nejoblíbenější „zelenina“ slanina, určitě zkuste i božskou slaninovou marmeládu s cibulí (no ano, čtete dobře!), sýrovo-slaninové jednohubky nebo slaninu nasladko: čokoládové košíčky s pivem a slaninou.