Hlavní obsah
3,4
(199)

Když kuřecí prsa zabalíte do slaniny, zůstanou i z trouby krásně šťavnatá. A několik plátků navíc parádně ochutí také přílohu. I s masem ji připravíte ani ne za deset minut a vše pak pečete společně. Kombinace brambůrek s cibulí a jablky se k medově zkaramelizované kůrčičce náramně hodí.

10 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
Brambory
  • 600 g brambor
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 hrst čerstvých bylinek
  • 2 ks jablek
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Kuře
  • 3 ks kuřecích prsou
  • 9 plátků anglické slaniny
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 špetka chilli
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
K podávání
  • 1 hrst listové petržele
Článek

Postup

01.

Brambory pořádně odrhněte a podle velikosti rozčtvrťte (měla jsem malinké, takže jsem je nechala v celku). V pekáčku brambory smíchejte s proužky velké cibule a měsíčky jablek, trochou olivového oleje, solí, čerstvě mletým pepřem a (nejlépe čerstvou) bylinkou typu tymián či rozmarýn.

02.

Pečte 15 minut při 200 °C, poté promíchejte. Mezitím si připravte kuře.

03.

Kuřecí prsa zlehka osolte (slanina je dost slaná), opepřete a každý kousek zabalte jako ve videu do zhruba tří plátků slaniny. Položte na předpečené brambory a pečte dalších 15 minut.

04.

Teď už jen smíchejte med, hnědý cukr nebo javorový sirup s hořčicí, sušeným nebo čerstvým česnekem, mletou paprikou a chilli dle chuti. Předpečené kuře touto směsí potřete a dejte do trouby na posledních 15 minut.

05.

Před podáváním můžete posypat sekanou petrželkou. Hotovo!

Jestli je vaše nejoblíbenější zelenina slanina, určitě zkuste i božskou slaninovou marmeládu s cibulí  (no ano, čtete dobře!), sýrovo-slaninové jednohubky nebo slaninu nasladko: čokoládové košíčky s pivem a slaninou.

Načítám