Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 200 °C. V pánvi rozehřejte máslo, zaprašte jej hladkou moukou a osmahněte světlou jíšku. Tu zalijte kuřecím vývarem a pořádně metličkou prošlehejte, aby jíška neudělala hrudky.
02.
Přilijte smetanu, víno, přidejte oba druhy hořčice, sůl a pepř, utřený česnek a tymián s rozmarýnem. Pořádně promíchejte a nechte chvíli provařit.
03.
Mezitím ze všech stran osolte maso a dejte jej do pekáče. Brambory nakrájejte na větší kousky, očištěnou mrkev na kolečka a rovnoměrně rozprostřete všude kolem masa. Zalijte hořčičnou omáčkou. Bylinky případně trochu zamáčkněte do tekutiny, pokud by vyčuhovaly moc nahoru, připálily by se.
04.
Pekáč vložte do trouby a pečte asi 45 minut, dokud maso není opečené dozlatova a brambory s mrkví měkké. Můžete ihned podávat.
Hořčice není jen studená omáčka k párkům, hořčice je naprosto skvělé koření! A pro někoho překvapivě s s mrkví a masem páruje navýsost dobře. Skvělá je třeba krkovička marinovaná v hořčici s jablky a mrkvovými noky, vynikající je i králík dušený v hořčici s karotkovým pyré nebo vepřové plátky na hořčici s bramborovou kaší, mrkví a jarní cibulkou.