Hlavní obsah
4,0
(1)
Foto: Mona Martinů

Janino kuře na rajčatech a bazalce vonělo létemFoto: Mona Martinů

Pokud kuře patří mezi vaše oblíbená jídla, tak vás zajisté potěší náš dnešní tip na pečené kuře v bazalkovém pestu. Pusťte do svého bytu vůni bylinek a pečeného masa.

25 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 ks kuřecích spodních stehen
  • 120 g bazalkového pesta
  • 6 ks rajčat
  • 2 ks cibule
  • 1 trochu soli
  • 1/4 lžičky pepře barevného mletého
  • 1 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Nejdřív si zapněte troubu na 180 stupňů Celsia. Pekáček vymažte kapkou olivového oleje, na dno naklaďte na půlkolečka nakrájenou cibuli a na ni na půlkolečka pokrájená rajčata. Kuřecí stehna ze všech stran zlehka osolte, opepřete a potřete bazalkovým pestem. Zbylé pesto rozetřete po rajčatech, do kterých následně zatlačte kuřecí čtvrtky.

02.

Pekáček vložte do trouby a maso pečte asi 40 minut, až bude mít zlatavou kůrku. Během pečení můžete podle potřeby maso podlít troškou vody nebo kuřecího vývaru. Podávejte s vařenými nebo pečenými bramborami a nezapomeňte naservírovat také skvělá pečená rajčata i se šťávou, kterou pustila!

Jak na bazalkové domácí pesto, se dozvíte v našem dalším receptu.

Související témata:

Načítám