Článek
Postup
01.
Připravte si zeleninu: papriku nakrájejte na větší kousky, cibuli na čtvrtkolečka, rajčata opláchněte (a pro efekt je klidně nechte na stoncích). Citron nakrájejte na čtvrtinky.
02.
Troubu zapněte na 200 °C. Kuřecí paličky omyjte a podle potřeby očistěte.
03.
Na marinádu smíchejte olivový olej s utřeným česnekem, uzenou paprikou, oreganem, solí a pepřem. Podle chuti můžete přidat i trochu rozmarýnu nebo bazalky.
04.
Zeleninu promíchejte s polovinou olivové marinády a kromě rajčat narovnejte do pekáče. Navrch položte kuřecí paličky a potřete je zbytkem marinády.
05.
Mezi maso urovnejte rajčata, přidejte olivy a vložte do trouby. Pečte asi 45 minut doměkka. Podávejte s bílých chlebem nebo brambory.
Inspirovala vás řecká kuchyně? Zkuste také hovězí kofty s tzatziki nebo kuřecí polévku s citronem avgolemono.