Hlavní obsah
3,0
(339)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Pečené kuře, to je stálice snad každé hospodyňky. Jde totiž dělat v desítkách obměn! My jsme se tentokrát nechali inspirovat v Řecku a přidali zeleninu, černé olivy a citron. Zachutná to i vám?

25 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks cibule
  • 2 trsy cherry rajčat
  • 1 ks citronu
  • 1 kg kuřecích paliček
  • 2 utřené stroužky česneku
  • 70 ml olivového oleje
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička čerstvého oregana
  • 1 lžička soli a pepře
  • 100 g černých oliv
Podle chuti
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 1 hrst čerstvé bazalky
Článek

Postup

01.

Připravte si zeleninu: papriku nakrájejte na větší kousky, cibuli na čtvrtkolečka, rajčata opláchněte (a pro efekt je klidně nechte na stoncích). Citron nakrájejte na čtvrtinky.

02.

Troubu zapněte na 200 °C. Kuřecí paličky omyjte a podle potřeby očistěte.

03.

Na marinádu smíchejte olivový olej s utřeným česnekem, uzenou paprikou, oreganem, solí a pepřem. Podle chuti můžete přidat i trochu rozmarýnu nebo bazalky.

04.

Zeleninu promíchejte s polovinou olivové marinády a kromě rajčat narovnejte do pekáče. Navrch položte kuřecí paličky a potřete je zbytkem marinády.

05.

Mezi maso urovnejte rajčata, přidejte olivy a vložte do trouby. Pečte asi 45 minut doměkka. Podávejte s bílých chlebem nebo brambory.

Inspirovala vás řecká kuchyně? Zkuste také hovězí kofty s tzatziki nebo kuřecí polévku s citronem avgolemono.

Načítám