Článek
Postup
01.
Změklé máslo promíchejte v misce s prolisovanými stroužky česneku, lístky tymiánu, trochou pepře a 3 lžičkami soli. Směsí pak důkladně potřete kuře, máslo vetřete i pod kůži a dovnitř kuřete.
02.
Do mísy natrhejte na kousky toastové chleby. Žloutky prošlehejte s mlékem a přilejte k toastům. Nechte chvilku stát. Mezitím nakrájejte nadrobno slaninu a cibuli.
03.
Špenát nasekejte nahrubo. Do mísy s namočenými toasty přidejte slaninu, cibuli, špenát, petrželku a pak vše podle chuti osolte, opepřete a dochuťte muškátovým oříškem.
04.
Nádivku důkladně promíchejte a pak s ní napěchujte kuře. Otvor uzavřete pomocí párátek, aby se nádivka při pečení neuvolnila.
05.
Kuře vložte do pekáčku a podlejte trochou vody. Pečte ho v troubě předehřáté na 180 °C asi půl hodinky. Pak přidejte do pekáčku karotku, hrášek a promíchejte s výpekem.
06.
Kuře pečte další půlhodinku dozlatova. Podávejte s bramborovou nebo polentovou kaší.